Hoe verzorg ik mijn voeten?

Grotendeels verzorg ik mijn voeten zelf. Doch vind ik het ook leuk om in de stoel van de pedicure te zitten. Dus probeer ik 2-3x per jaar mijn voeten te laten behandelen. Heerlijk achterover zitten! Het heeft even geduurd eer ik een Provoet pedicure vond die aan mijn wensen voldeed. Ik was al kritisch voordat ik de pedicure opleiding deed. Bedenk maar hoe kritisch ik nu ben! Mijn voeten 2

Tussentijdse verzorging van mijn voeten is van belang om de huid soepel en gezond te houden. Ik heb een droge huid en eelt onder mijn voorvoeten. Dat heb ik te danken aan hoge hakken die ik vroeger 12 uur per dag droeg. Ik accepteer de consequenties van mijn liefde voor hoge hakken. En daarom verdien mijn voeten de extra aandacht. Ik heb regelmatig een tussentijdse afspraak met mezelf. Het hoef niet lang te duren. Je past het gewoon aan je eigen tijdschema aan.

  1. Een handwarm voetenbad met zeezout. Ik gebruik zeezout van De Tuinen. Zie ook artikel KRO’s keuringsdienst van waarde.
  2. Scrub dode huid weg met een scrubhandschoen, voetvijl of een peeling product.
  3. Spoel voeten opnieuw af. Droog voeten goed, vooral tussen de tenen. Hiervoor is een keukendoek het handigst. Het is lekker dun en droogt vocht, die tussen de tenen zitten, makkelijk op.
  4. Gezien mijn huid extreem droog kan worden gebruik ik momenteel LCN Citrus Foot Mask en Cream. Het voetmasker bevat Shea butter, squalene en amandelolie voor een kalmeren en hydraterende werking. De voetcream bevat Avocado-olie en dexpanthenol die zorg voor een zachte en soepele huid.
  5. Na mijn voetenbad ritueel smeer ik een masker op mijn voeten. Dan gaan ze in een plastik zakje en dikke warme sokken. Zodoende kan ik ook nog rondlopen in huis. Soms verzorg ik mijn handen terwijl ik wacht. Of ik doe wat huishoudelijke taken. Ik kies ervoor het lang te laten zitten opdat het masker goed door mijn huid kan worden opgenomen. Je huid en voeten voelen daarna heerlijk zacht en soepel.
  6. Ter afsluiting masseer ik mijn voeten met een voetencrème. Crème je voeten dagelijks om te voorkomen dat de buitenste laag verhard. Een soepel huid voorkomt eeltvorming.

 

Tip! Verbetering van de huid komt helaas niet na één keer smeren. Gebruik een crème conform voorschriften verpakking. Bij geen resultaat gaat opzoek naar een ander product binnen hetzelfde merk of naar een nieuw merk.

 

Advertenties